Young Living Oils

Oliën

De Young Living essentiële oliën zijn  therapeutische oliën gewonnen uit zuivere,hoogwaardige kwaliteitsplanten. Vrij van chemicaliën, pesticiden en zware metalen. Parfumoliën daarentegen worden chemisch samengesteld en zijn  bedoeld om een geur na te bootsen. Parfumolie is goedkoper, maar is ook minder sterk.
De meeste oliën in de handel zijn sterk verdund (1/10) en verliezen daardoor hun therapeutische werking. Door regelmatig essentiële oliën te gebruiken  ondersteunen wij ons immuunstelsel en behouden wij een optimale gezondheid.


Wat zijn essentiële oliën?

Het woord etherisch komt van het Griekse “aither”. Letterlijk betekent aither lucht van de hemel. De etherische oliën zijn net als ether vluchtig en sterk geurend.
De aanduiding essentiële olie is een anglicisme en komt van het Engelse woord “essence” dat extract betekent.

Etherische oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën.
Etherische olie wordt op verschillende manieren gewonnen. De meeste etherische olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie. Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantendelen geleid. De etherische olie vervliegt met de stoom. Nadat de stoom is afgekoeld tot water, en ook de vluchtige olie weer vloeibaar is geworden, kan de etherische olie hiervan worden gescheiden door het verschil in polariteit tussen de olie en het water.
Een methode die bij citrusvruchten gebruikt wordt is de persing. De oliehoudende schil van de plant wordt uitgeperst en de olie komt tevoorschijn.
Uit enkele soorten hout wordt etherische olie gewonnen door droge destillatie. Hierbij wordt de vaste stof voorzichtig verwarmd, waarbij de etherische olie verdampt. Deze damp wordt vervolgens gecondenseerd. Voorbeelden hiervan zijn cadeolie, dat door droge destillatie van jeneverbeshout wordt gemaakt en guaiacolie die gemaakt wordt van guaiachout (Bulnesia sarmientoi).


Gebruik van de Young Living Oils

Etherische olie wordt op verschillende manieren gebruikt:
-Als smaakstof:
Vele levensmiddelaroma’s zijn geheel of gedeeltelijk opgebouwd uit etherische olie. Voorbeelden zijn sinaasappelolie voor sinas en andere limonades. Pepermuntolie voor de snoepgoed en kruidnagelolie in soepen en sauzen.
-Als geurstof:
In cosmetica, schoonmaakmiddelen, wasmiddel, Massageolie en luchtverfrissers worden veel etherische oliën gebruikt. Een geurstof voor gebruik in cosmetica bestaat gemiddeld voor 8% uit etherische olie. Daarnaast wordt etherische olie onvermengd of vermengd gebruikt als te verdampen geurstof in een aromabrander, in de sauna of een stoombad. Etherische olie om te verdampen op een aromabrander of aromasteen zijn 2 tot 3 druppels voldoende.
-Als alternatief geneesmiddel
Er zijn een paar honderd soorten etherische oliën die gebruikt worden voor hun al dan niet vermeende geneeskrachtige werking. Met name in de aromatherapie therapie, die helemaal gebaseerd is op het gebruik van etherische olie, maar ook daarbuiten.


Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren zouden inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.
Veelal wordt aromatherapie toegediend via massage met etherische plantenoliën, maar ook verstuiven of verdampen van de oliën komt regelmatig voor.
Binnen de aromatherapie zijn verschillende stromingen die elk andere benaderingen, methoden en gebruiken hebben.
Waarom Young Living Essential Oils kiezen?
YL Essentiële Oliën behoren tot de meest pure en therapeutisch zuivere essentiële oliën.

YL Essentiële Oliën staan garant voor:
• Biologisch geteeld
• Zuivere destillatie: zonder synthetische chemicaliën
• Geen bestandsdelen verwijderd
• Geen synthetische toevoegingen
• Overtreft alle internationale standaarden
• Gemakkelijk in gebruik

 

 


Raindrop Techniek

Raindrop Techniek

De Raindrop Technique werd in de jaren 1980 ontwikkeld door Naturopaat en oprichter van Young Living Essential Oils, Gary Young, gebaseerd op zijn kennis van de antimicrobiële effecten van essentiële oliën gekoppeld met de kracht van Vitaflex en effleurage om elektrische energie in het lichaam te genereren. Vitaflex betekent “vitaliteit via reflexen “ en heeft zijn oorsprong in Tibet.
In de Raindrop Technique worden de essentiële oliën met de Vitaflex techniek toegespast langs de wervelkolom.
Er wordt gebruik gemaakt van de vibratie en fysiek helende capaciteiten van zuivere, biologische Young Living Essentiele Oliën.

De zuivere therapeutisch oliën worden op de voeten, rug en wervelkolom aangebracht met speciale technieken zoals Vitaflex, vederstrijkbewegingen met de vingers, en het laten indruppelen op de rug volgens de “raindrop “ manier. Dit wordt gecombineerd met een heerlijke therapeutische massage die je wervelkolom en je lichaam helpt om zijn aangeboren genezende kracht aan te wenden, opnieuw structureel in balans te komen, terwijl virale, bacteriële en schimmelproblemen worden bestreden.

De Raindrop Techniek wordt o.a. gebruikt voor chronische en acute fysieke problemen. Dit biedt verlichting bij ongemak dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam en met name in de wervelkolom.Naast het verlichten van allerlei fysieke, mentale en emotionele klachten geeft een behandeling een lang werkend ontspannend effect.

Deze techniek kan door iedereen worden aangeleerd en kan worden aangepast aan individuele noden, alsook voor kinderen… Hou dus zeker onze agenda in het oog voor de workshops die hierover gegeven zullen worden.

Voor wie/wat?
Uiterst geschikt voor rugklachten, scoliose, kyphosis, fibromyalgie, CVS, ontstekingen, pijn, of verzwakt immuunsysteem. Brengt balans bij stress en depressiviteit.

Jezelf verwennen…
Dankzij een éénmalige sessie (1 uur) €70
of een kuur van 3 sessies (telkens 1 uur) € 150

Deze behandeling kan enkel geboekt worden na afspraak.